Βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε απο έδαφος της Υεμένης με κατεύθυνση το Ριάντ αναχαίτισαν οι σαουδαραβικές δυνάμεις, σύμφωνα με το δίκτο Al Jazeera.

Όπως ανέφερε το δίκτυο, μία ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Akhbariya, διευκρινίζοντας ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Χρήστες, μάλιστα, των social media ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται κομμάτια του πυραύλου στο χώρο του αεροδρομίου
Όπως μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah που συνδέεται με τους αντάρτες Χούτι, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε προς το αεροδρόμιο, ενώ ανέλαβαν επίσημα την ευθύνη μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε στο Al Jazeera, ότι εκτόξευσαν ένα πύραυλο Burkan 2-H προς το Ριάντ αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ο Burkan 2-H είναι ένας πύραυλος τύπου σκουντ με βεληνεκές πάνω από 800 χιλιόμετρα.

Οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έχουν αναχαιτίσει, άλλωστε, πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι, καθώς η χώρα ηγείται της στρατιωτικής εκστρατείας ενάντια στους αντάρτες.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr