Ένταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με διαδηλωτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω», μέλη του ΠΑΜΕ και της ΛΑΕ, όπως και άλλες συλλογικότητες να διαμαρτύρονται έντονα για τους πλειστηριασμούς, ζητώντας την ακύρωσή τους.

«Θα μπούμε μέσα! Στις 4 ξεκινάει η διαδικασία! Θα μπούμε μέσα!», φώναξαν μέλη των «Δεν Πληρώνω». Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να μπουν για να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.


Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνονται αστυνομικοί να χτυπάνε ηλικιωμένους και διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν πετώντας αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και χημικά σε κλειστό χώρο.


Κάποιοι από τους διαδηλωτές προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, ενώ υπάρχουν αναφορές για τρεις τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της ΛΑΕ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του κόμματος Θάνασης Μπαρτζώκας.


Μετά το τέλος των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων μόνο για την Τετάρτη.

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ