Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο ελληνικό έδαφος και την επικαιροποίηση του Μνημονίου, μία από τις αλλαγές που θα γίνουν είναι και στον δημόσιο τομέα.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλείται να έχει δρομολογήσει και το θέμα της επιλογής των νέων ειδικών γραμματέων. Το …deadline είναι τον Ιούνιο του 2018, όπου μέχρι τότε θα πρέπει να έχει γίνει η επιλογή των νέων Διοικητικών, Αναπληρωτών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το επιτελείο της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, οι αλλαγές στις γραμματείες,  μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και τον Απρίλιο.

Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων 

Όσον αφορά τώρα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018 με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης. Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη πρόταση της αξιολόγησης, όπως ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα κύκλοι του υπουργείου, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και υλοποιείται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φέρνοντας στο δημόσιο τομέα μία νέα κουλτούρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ