Μετά τις βροχοπτώσεις και τις αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, η νέα εβδομάδα φέρνει την πρώτη βαρυχειμωνιά ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση ακόμη και κατά 10°C βαθμούς, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.   Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Καλλιάνος, οι ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, θα περάσουν πάνω από τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν την χώρα μας σταδιακά από αύριο, Δευτέρα.

«Τη Δευτέρα, η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή στη βόρεια Ελλάδα (τοπικές χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά). Γενικά όμως κατά διαστήματα θα επικρατεί ένας άστατος καιρός, με αρκετές βροχές αλλά κατά βάση σύντομες. Σχεδόν σε όλη τη χώρα κατά διαστήματα θα βρέξει ενώ παράλληλα θα στραφούν οι άνεμοι σε βοριάδες που θα σηματοδοτήσουν την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών», αναφέρει ο μετεωρολόγος.   Από την Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή, οι συνθήκες θα είναι άκρως χειμωνιάτικες ως προς τις θερμοκρασίες.

Ίσως, μάλιστα, σημειωθούν βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις αλλά θα είναι μικρής διάρκειας.   «Την Τρίτη και ενδεχομένως την Τετάρτη, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλά και θα επηρεάσουν σχεδόν ακόμη και πεδινές περιοχές (σε ό,τι αφορά τη Θράκη)», τονίζει ο κ. Καλλιάνος.

 

ΠΗΓΗ: Lifo.gr