Για τους περισσότερους το όνομα Παύλος Κοντομίχαλος, μπορεί να μην λέει κάτι, τις τελευταίες ημέρες πάντως ο ίδιος δια μέσου των εταιρειών που ελέγχει έχει αποκτήσει θέση στον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη. Το πιο ηχηρό deal με το οποίο συνδέεται το όνομά του, είναι αυτό που ανακοίνωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Γιώργος Κορρές.

Βάσει του προσυμφώνου που έχει υπογράψει ο Γ. Κορρές, η Profex Inc, συμφερόντων του Έλληνα επιχειρηματία Π. Κοντομίχαλου, και η Morgan Stanley, μέσω της NHPEA, θα αποκτήσουν το 52,3% της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, η Profex, εκτός από μετοχές, θα αναλάβει και την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Κορρές, στην Κίνα.

Η Profex, η οποία ιδρύθηκε το 2001, διαθέτει σήμερα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μετοχική συνεργασία την οποία συνάπτει ο Παύλος Κοντομίχαλος, που δραστηριοποιείται στην Κίνα την τελευταία εικοσαετία, με ελληνική εταιρεία. Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Τσέλεπος ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου βιοκλιματικού οινοποιείου το οποίο θα παράγει κρασιά αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Αυτή η επένδυση, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Amphora που εδράζεται στην Κίνα και ελέγχεται από τον επιχειρηματία Παύλο Κοντομίχαλο. Η απόφαση για τη δημιουργία οινοποιείου αποτελεί το δεύτερο βήμα της πολύχρονης συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας και του Π. Κοντομίχαλου.

Ήδη το Κτήμα Τσέλεπου συνεργάζεται με την εταιρεία Amphora και εξάγει κρασιά της στην Κίνα, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές αγορές της. Άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Τσέλεπος, ο κ. Π. Κοντομίχαλος, αποτελεί σημαντικό συνεργάτη για τους Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Κινεζική αγορά.

 

Αλεξάνδρα Γκίτση

ΠΗΓΗ: Capital.gr