Συνεχίζεται η μάχη «χαρακωμάτων» ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό. Το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι εκμεταλλεύεται ένα μείζον εθνικό θέμα, με στόχο να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, ορμώμενη από τη σαφή διαφοροποίηση Καμμένου. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση υπερτονίζει τη διχογνωμία που εκφράζεται ανάμεσα δύο κυβερνητικούς εταίρους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για συνεννόηση με το Μαξίμου.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν συμφωνήσουν σε μια ενιαία θέση για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει καμία συνεννόηση» επισημαίνουν μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα», επισήμανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Προετοιμάζεται συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει πως ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Σκοπιανού και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, ότι για ψηφοθηρικούς, κομματικούς λόγους, δεν συναινεί. Παράλληλα, το Μαξίμου, προετοιμάζει συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, με στόχο να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή στο Σκοπιανό και να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις του επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

 

ΠΗΓΗ: In Sofokleous.gr