Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περιείχε το στοιχείο ενός απολαυστικού μονολόγου και τη ρητή διαβεβαίωση του ιδίου ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών! Μίλησε επίσης για τη ανθεκτική γενεαλογική του ράτσα, την αναγκαιότητα να πηγαίνουν οι νεκροί στη φωτιά αντί στο ψυγείο, την πλήρη αποστροφή του για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, για την επίτευξη εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης τα τελευταία έτη και την επικείμενη πιθανή θεσμοθέτηση Μητροπολιτικής Διοίκησης Πρώτου Βαθμού από την κυβέρνηση.

«Κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι είμαι άρρωστος. Μπήκα σε ένα πρόγραμμα διατροφής, από 62 είμαι 70-71 κιλά. Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα. Σας διαβεβαιώ ότι μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος. Δε θα πεθάνω τόσο εύκολα, η μάνα μου πέθανε 96, η γιαγιά μου 102, η αδερφή της μάνας μου 100. Εγώ θα τους ξεπεράσω, το βάζω 102 – 105, εκεί» είπε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπουταρης επανέλαβε τις σταθερές θέσεις της Διοίκησης του Δήμου περί ανέγερσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και του παραλιακού μετώπου τη πόλης,  καθώς και την ενίσχυση των πρωτοβουλιών του κεντρικού δήμου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

 Ο δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή διοίκηση θα είναι εκείνη που θα υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του δήμου «Θεσσαλονίκη 2030» ενώ παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη και παραλείψεις. «Βέβαια και κάναμε λάθη. Είμαι ευχαριστημένος από την εξωστρέφεια και πως τα απλά καθημερινά θέματα μπήκαν σε μια σειρά. Δεν καταφέραμε όμως να κάνουμε τον δήμο να δουλεύει ρολόι», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη θέση του πως είναι λάθος να γίνονται συλλαλητήρια, την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ