Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο στο «PAOK Sports Arena» και αναφέρθηκε στην νίκη της ομάδας του, τονίζοντας πως οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σήμερα.

Αρχικά ανέφερε:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό με καλή δημιουργία και εκτέλεση. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή των παικτών, να μην τους ξεγελάσει η εικόνα της βαθμολογίας και να μην κάνουν καμία έκπτωση σε ότι αφορά την ενέργεια. Δεν τα καταφέραμε στο πρώτο δεκάλεπτο με συνέπεια να δεχθούμε 31 πόντους. Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς να βάλουμε σε προτεραιότητα τη σκληράδα στην άμυνα και να μη δώσουμε εύκολο καλάθι. Το καταφέραμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την παραγωγικότητά μας στην επίθεση γυρίσαμε το παιχνίδι και μετά το ελέγξαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Τώρα το μυαλό μας πηγαίνει στον ευρωπαϊκό αγώνα».

Για τα 30(!) τρίποντα που επιχείρησαν οι παίκτες του τόνισε: «Πρέπει η ομάδα να δημιουργεί και μέσα από τη δημιουργία να παίρνει κι αυτό που δίνει ο αντίπαλος. Δεν υπάρχει στόχος πριν το παιχνίδι επί τούτου. Το παιχνίδι βγαίνει από την εξέλιξη, τον τρόπο που δημιουργεί ο αντίπαλος. Τα σουτ ήταν καθαρά, τα δημιουργήσαμε και αρκετά από αυτά ήταν εύστοχα».

Σχετικά με τα λάθη 6 που έκανε ο ΠΑΟΚ και το ότι κάνει περισσότερα εκτός έδρας είπε: «Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν εξηγήσεις για όλα. Ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο, γενικά έχει ένα θέμα στην άμυνα. Εμείς πιέσαμε πολύ, τον αναγκάσαμε να κάνει 17 λάθη. Σίγουρα η ομάδα αισθάνεται διαφορετικά εντός απ’ ότι εκτός. Δεν είναι εύκολο να παίζεις ανά 2-3 ημέρες και να κάνεις μόλις έξι λάθη. Όσο κρατάμε αυτό το επίπεδο λαθών για μας είναι πλεονέκτημα».

Για την κατάσταση των Χαραλαμπόπουλου, Μαργαρίτη είπε: «Ο Βασίλης θα είναι αύριο μαζί μας. Είχε μια ενόχληση στο σημείο που είχε πρόβλημα και θέλαμε να τον προστατεύσουμε. Για τον Βαγγέλη περιμένουμε τους γιατρούς. Παίξαμε τρία παιχνίδια μεγάλης έντασης».

Για τη συμμετοχή του Καραμανώλη τόνισε: «Τόσο ο Καραμανώλης όσο και ο Καρράς έχουν πολύ καλή παρουσία από την αρχή της χρονιάς, απλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται πιο μπροστά. Κάθε που βρίσκουμε την ευκαιρία να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής θα το κάνουμε γιατί οφείλεις να ανταμείβεις την προσπάθεια των παιδιών στην προπόνηση. Αν δεν το κάνεις, θα σταματήσουν την προσπάθεια».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα σε σύγκριση με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν από δύο μήνες: «Έχει παραπάνω εργατοώρες στο γήπεδο και όλο το ρόστερ. Το μείγμα αυτών των παιδιών όπως οι Τσόχλας-Μαργαρίτης-Γκος-Τζάκσον με παιδιά ενδιάμεσης ηλικίας όπως οι Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος και με νέους παίκτες που έχουν αντίληψη του παιχνιδιού μας βοηθάει σε αυτό που θέλουμε. Στο να κάνουμε τη σωστή επιλογή είτε στοχευμένα είτε μέσα από αυτό που σου δίνει η αντίπαλη άμυνα. Θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, είναι ζήτημα συγκέντρωσης αλλά πρέπει να διαχειριστούμε και την κούραση από τα διαδοχικά παιχνίδια γιατί αυτός ο παράγοντας δεν βοηθάει στο να το αναπτύξουμε κι άλλο».

Πηγή: sportswin.gr