Στην έλλειψη καθαρού μυαλού και υπομονής απέδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης την κακή  παρουσία και ήττα των «κιτρίνων» στη Γερμανία ,από την Τέλεκομ Μπον.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι αντίπαλοί μας μπήκαν με πολύ δυναμικό τρόπο. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό και υπομονή κι έτσι δημιουργήθηκε μια διαφορά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας, αλλά εκεί έχοντας ξοδέψει πολλή ενέργεια δεν τα καταφέραμε. Γιατί χάσαμε ελεύθερα σουτ και λέι απ. Αν τα βάζαμε θα μειώναμε τη διαφορά και θα τους αναγκάζαμε να μας αισθανθούν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αναγκαίο να παίζουμε σαράντα λεπτά σκληρά, από την αρχή, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Κάναμε εύκολα λάθη γιατί μετά από καιρό είχαμε 17 λάθη. Αυτό μας στοίχισε».

Για το γεγονός ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης κατέρρευσε αγωνιστικά σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Βasketball Champions League, καθώς στις πέντε ήττες που έχει (εκτός έδρας) χάνει κατά μέσο όρο με 19.6 πόντους, είπε:

«Ευθύνεται το ότι δεν κατορθώνουμε να έχουμε πολλά παιδιά στη προπόνηση. Λόγω των ταξιδιών δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια. Δεν είμαστε σκληροί στο παιχνίδι μας. Το παιχνίδι έχει διάρκεια και μπορεί να μην είσαι έτοιμος πνευματικά κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να έχεις υπομονή 40 λεπτά. Χρειαζόμαστε δουλειά και επιμονή στο να βελτιώσουμε την ομάδα να παίζει όπως θέλουμε με μεγαλύτερη διάρκεια».

Για τον Μπράις Ντουβιέ τόνισε: «Έχει ενέργεια και αθλητικότητα. Με μία προπόνηση προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι, αλλά έχει δυνατότητα και να σκοράρει και να βοηθήσει στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Μπορούμε να περιμένουμε μια ακόμα λύση».

Για την παρουσία του κόσμου ο «Δράκος» σχολίασε: «Πραγματικά, είναι φανταστικό αυτό με τον κόσμο. Ειδικά το σημερινό. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και το αισθανθήκαμε και σήμερα και χαίρομαι πολύ, γιατί αυτό είναι η δύναμη της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που επανήλθα αυτό είπα. Αυτή η οντότητα που έδειξε σήμερα ο κόσμος, θα πρέπει να τη μεταδώσουμε σε όλους τους αρειανούς, αυτή είναι η δύναμη. Μέσα από αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο τεράστια δύναμη έχει ο σύλλογος, αλλά θα πρέπει να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς. Ο Άρης είναι κάτι ξεχωριστό στον ευρωπαϊκό αθλητισμό και αυτό φάνηκε και σήμερα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συσπείρωση και να αναδείξουμε τα θετικά του Άρη. Πρέπει να γράψει κι άλλη ιστορία αυτή η ομάδα…».

Πηγή: sportswin.gr