«Αιχμάλωτος» και φυλακισμένος για… έναν χρόνο ήταν ένας 91χρονος στα χέρια της γυναίκας που τον «φρόντιζε», η οποία στόχευε την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις του ηλικιωμένου. Η σοκαριστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την σύλληψη της 69χρονης από την Αλβανία, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, στην Ομόνοια. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, για αρπαγή και παράνομη κατακράτηση, το οποίο της είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 7 χρόνων.

Οι αποκαλύψεις της υπόθεσης ήρθαν μετά τις καταγγελίες και την μήνυση του γιου του ηλικιωμένου, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει τα ίχνη του πατέρα του. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να είχε για χρόνια στο πλευρό του την «έμπιστη» βοηθό του, η οποία κάποια στιγμή φαίνεται να μετατράπηκε σε… δεσμοφύλακα, αποσκοπώντας σε οικονομικά οφέλη. Τα χειρότερα ήρθαν την διετία 2012-2013, όταν η 69χρονη… φυλάκισε τον ηλικιωμένο και επιχείρησε να αποκόψει την επικοινωνία με τους συγγενείς και κυρίως με τον γιο του. Από τον Ιούνιο του 2012 έως και τα τέλη Μαΐου 2013, ο 91χρονος ήταν εγκλωβισμένος στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου, με την 69χρονη να τον κλειδώνει τα χρονικά διαστήματα που απουσίαζε, ενώ δεν τον άφηνε τον ίδιο διάστημα να επικοινωνεί με τον γιο του και συγγενείς του. Κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος κατόρθωσε να ξεφύγει από την προσοχή της και να ελευθερωθεί…

Όταν εκείνη κατάλαβε ότι το «θύμα» της ξέφυγε, τράπηκε και εκείνη σε φυγή, δικάστηκε ερήμην, και εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν τις νομικές εκκρεμότητές της και την συνέλαβαν.

ΠΗΓΗ: THE TOC