Με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας σε πλήρη εξέλιξη, άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν τα πιο δημοφιλή όπως το πατινάζ στον πάγο και το χόκεϊ στον πάγο. Το άλμα με έλκηθρο είναι επίσης πολύ γνωστό όπως και το κέρλινγκ που όπως φαίνεται είναι το αγαπημένο καλτ άθλημα.

Εκτός όμως από αυτά και κάνοντας μια αναδρομή σε παλαιότερα διαγωνιστικά αθλήματα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με όχι και τόσο γνωστά ολυμπιακά αθλήματα:

Skeleton (Σκέλετον)

Το σκέλετον είναι ένα άθλημα κατολίσθησης. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει έναν αθλητή με στολή και κράνος πάνω σε μια πολύ μικρή σανίδα-έλκηθρο κατασκευασμένο από μέταλλο, να κατεβαίνει με ταχύτητα μια πίστα από πάγο.

Πρόκειται για ένα άθλημα που προέρχεται από τον 19ο αιώνα. Εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας το 1928 και 1948 με το όνομα «cresta». Εντάχθηκε επισήμως στα Ολυμπιακά αγωνίσματα, το 2002.

Biathlon (Δίαθλο)

Το δίαθλο είναι ένας συνδυασμός δυο διαφορετικών αγωνισμάτων: του σκι και της σκοποβολής. Το άθλημα «γεννήθηκε» μέσα από πρακτικές επιβίωσης στη Σκανδιναβία, στις οποίες οι κυνηγοί περνούσαν μέσα από τα δάση με τουφέκια στους ώμους τους.

Υπήρχαν τέτοιου είδους αθλήματα στην περιοχή από τον 18ο αιώνα ενώ το άθλημα με τη σημερινή του μορφή, εντάχθηκε επισήμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960.

Skijoring (Μονοσκί)

Το skijoring είναι το σκι, μόνο που σε τραβούν ένα άλογο ή σκύλος (ή και περισσότερα από ένα σκυλιά). Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος Ολυμπιονίκης στο skijoring σήμερα, το άθλημα συμπεριλήφθηκε ως ένα από τα αγωνίσματα που εντάχθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1928, στο Σεντ Μόριτζ.

Ski Ballet (Μπαλέτο με σκι)

Γνωστό και με το όνομα acroski, το μπαλέτο με σκι είναι ένα αγώνισμα ελεύθερου σκι που περιλαμβάνει χορευτικές ρουτίνες με αναστροφές, χοροπηδητά και άλλες κι άλλες πιο ήπιες κινήσεις σε πλαγιά.

Bandy (Μπάντι)

Το bandy θυμίζει πολύ το χόκεϊ στον πάγο, αλλά περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο παγοδρόμιο, δίχτυ, περισσότερους παίκτες και μια μικρή μπάλα αντί για δίσκο. Το bandy είναι περισσότερο δημοφιλές έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν άθλημα επίδειξης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 στο Όσλο της Νορβηγίας.

Super Giant Slalom (Υπεργιγαντιαία κατάβαση)

Αυτό το άθλημα αλπικού σκι υπήρξε μέρος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1998. Η υπεργιγαντιαία κατάβαση, γνωστή και ως Super G. συνδυάζει τεχνικές πτυχές του σλάλομ και τις πτυχές ταχύτητας του σκι κατάβασης.

Military Patrol (Στρατιωτική περίπολος)

Ο πρόδρομος του διάθλου, το military patrol (στρατιωτική περίπολος) έγινε επίσημο άθλημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμονίξ, στη Γαλλία. Η στρατιωτική περίπολος ήταν ένα ομαδικό άθλημα που περιλάμβανε σκι, τοξοβολία και σκι-ορειβασία. Προήλθε μέσα από πρακτικές επιβίωσης και υπήρξε άθλημα επίδειξης το 1928, το 1936 και 1948.

Ice Stock Sport

Το Ice stock sport είναι ένας συνδυασμός κέρλινγκ και πετάνγκ. Γνωστό και ως «eisstocksport» ή το Βαυαρικό κέρλινγκ, υπήρξε άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στη Γερμανία και τους Αγώνες του 1964 στην Αυστρία.

Sled Dog Racing (Αγώνες με σκυλιά)

Αυτό το σπορ μας είναι οικείο από τις ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει που πρωταγωνιστές ήταν τετράποδα χάσκι. Κι όμως, όταν βλέπετε σκύλους να σέρνουν έλκηθρο, είναι Ολυμπιακό άθλημα. Το sled dog racing υπήρξε άθλημα επίδειξης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 στη Νέα Υόρκη.

Winter pentathlon (Χειμερινό Πένταθλο)

Αυτό το αγώνισμα υπήρξε άθλημα επίδειξης στους Χειμερινούς Αγώνες του 1948. Όπως το δίαθλο, είναι ένας συνδυασμός σκι και τοξοβολίας, αλλά επίσης συνδυάζει και σκι κατάβασης, ξιφασκία και ιππασία.

Synchronized Skating (Συγχρονισμένη παγοδρομία)

Η συγχρονισμένη παγοδρομία δεν υπήρξε ποτέ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά αξίζει να την αναφέρουμε λόγω του άψογου συγχρονισμού των διαγωνιζόμενων.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr