Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με αντίπαλο την Παναχαϊκή, τονίζοντας πως ο βαθμός της ισοπαλίας, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την άνοδο της ομάδας στη Superleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρίνων» στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πράγματα τα οποία όταν έφυγα από εδώ δεν περίμενα να τα δω στην επιστροφή μου. Όπως η υγεία και το καλό κλίμα. Αυτά τιμούν την Πάτρα, την Παναχαϊκή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Παναχαϊκή είναι κοντά στο να πάει εκεί που πρέπει».

Για το παιχνίδι: «Ήταν αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των δύο ομάδων. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι με νευρικότητα στην αρχή κυρίως από την πλευρά μας. Ισορροπήσαμε την κατάσταση στα μέσα του πρώτο ημιχρόνου. Αν είχαμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας ίσως να κάναμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Από αμυντικό λάθος έγινε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουμε, να πάρουμε περισσότερο την μπάλα και είναι αλήθεια ότι είχαμε τύχη στις κόντρα επιθέσεις. Τελειώνει για μας ένα σημαντικό παιχνίδι από το οποίο θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν το πήραμε. Συνεχίζουμε, μπροστά μας έχουμε ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι και θα πάμε με τις πιθανότητες νίκης που έχουμε να το κερδίσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του γιατί δεν είναι λίγο να κάνεις 500 χιλιόμετρα».

Για την κατοχή της Παναχαϊκής στο πρώτο ημίχρονο και για το αν βγήκε εκτός πλάνου: «Η κατοχή είναι ένα διφορούμενο στοιχείο. Έχει σημασία σε ποιο σημείο του γηπέδου έχεις κατοχή μπάλας. Εμείς δεν θέλαμε να έχει κατοχή η Παναχαϊκή. Θέλαμε να κάνουμε κάτι άλλο, είναι αλήθεια ότι η Παναχαϊκή μας αιφνιδίασε με τον σχηματισμό της και αποφασίσαμε να μην πιέσουμε ψηλά αλλά στη μεσαία γραμμή. Αλλού θέλαμε να πάμε κι αλλού πήγαμε. Μια ομάδα δεν πρέπει να μένει στα τετριμμένα. Πρέπει να αλλάζεις αναλόγως των συνθηκών. Αυτό έγινε με τη βοήθεια των παιδιών. Θέλαμε την πίεση ψηλά αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το επίπεδο διαιτησίας του αγώνα και τις κατά καιρούς δηλώσεις του: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία. Είπα κάτι, όταν τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη έλεγαν ότι η διαιτησία δεν μας πάει καλά. Έχω τα βίντεο και αποδείξεις ότι δεν μας έπαιζε καλά. Ένα ακυρωθέν γκολ με την Καλλιθέα, ένα πέναλτι με τα Τρίκαλα… Θεώρησα όμως σκόπιμο ο προπονητής του Άρη να μην ασχοληθεί με τη διαιτησία γιατί ο Άρης ως οργανισμός είναι υψηλού επιπέδου, ευρωπαϊκός σύλλογος. Τα υπόλοιπα τα είπε η διοίκηση. Εγώ θεωρώ ότι η διαιτησία σήμερα δεν αλλοίωσε».

Για την αλλαγή σχηματισμού της ομάδας με την αλλαγή του Διαμαντόπουλου: «Φορτώσαμε την περιοχή με 4-4-2 σαν ρόμβο με τον Κάσσο επιθετικό και τον Μπαστακό όταν βγήκε ο Ιντζόγλου. Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο δεν το καταλαβαίνετε. Είναι άλλο να χάσεις 1-0 κι άλλο 2-0. Το ρίσκο πρέπει να γίνεται σταδιακά και όχι ξαφνικά. Τα κάναμε όλα έτσι, για να μην δεχθούμε κι άλλο γκολ. Εγώ πρέπει να έχω καθαρό μυαλό. Ή ισοφαρίζεις ή μένει το 1-0. Δεν πρέπει να δεχθείς κι άλλο γκολ».

Για το αν ο Άρης εξασφάλισε την άνοδο: «Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, εγώ θα συνέχιζα να πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι του χρόνου στη Super League. Τυγχάνει εμείς οι προπονητές να ασχολούμαστε πολύ με τις ομάδες μας και να βλέπουμε κάποια πράγματα. Εγώ δεν θα πανηγυρίσω αν και μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί η άνοδος».

Πηγή: sportswin.gr