Δύσκολο θεωρεί ο Πολ Τόμσεν το να αποφασιστεί τελικά η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δεδομένων των στενών χρονικών περιθωρίων.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αξιολόγηση για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Συνεπώς, τα χρονικά περιθώρια, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του ESM λήγει, το καθιστούν δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΔΝΤ από την Ουάσιγκτον.

Παράλληλα σημείωσε ότι η εφαρμογή ορισμένων μέτρων για το χρέος θα μπορούσε να μετατεθεί για μετά το πρόγραμμα, αλλά σε αυτή την περίτπωση, θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός, που θα το διασφαλίζει απολύτως, τόνισε ο Πολ Τόμσεν από την Ουάσιγκτον.

Αναφερόμενος στις προτάσεις για προληπτική γραμμή στήριξης, τόνισε ότι πρόκειται καθαρά για απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μια προληπτική γραμμή στήριξης. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά επίσης η διατηρήσιμη εφαρμογή των πολιτικών, είναι αυτά που θα κρίνουν την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» τόνισε.

Έλαβε και αυτός αποστάσεις από τα μέτρα, που έχουν υιοθετηθεί το τελευταίο διάστημα, σχολιάζοντας «πως το θέμα για εμάς δεν είανι να πετύχεις κάποιους φορολογικούς στόχους, αλλά πώς θα το κάνεις». Απέφυγε συγκεκριμένη αναφορά στο αφορολόγητο όριο.

Υπενθύμισε τέλος ότι το ΔΝΤ βρίσκεται εν αναμονή των stress tests των ελληνικών τραπεζών. Όπως είπε τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν πριν ολοκληρωθεί η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr