Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση  στη Θεσσαλονίκη. Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Απεγκλωβίσθηκαν οι μαθητές από το Λευκό Πύργο!

 Περίπου 4 ώρες διήρκησε η περιπέτεια των επισκεπτών του Λευκού Πύργου που εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του μνημείου λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Ο μεγάλος όγκος του νερού πλημμύρισε τον αύλειο χώρου του μνημείου με αποτέλεσμα 24 μαθητές από το λύκειο της Αργαλαστής Βόλου και 10 τουρίστες από την Αγγλία να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ξεκίνησε άντληση υδάτων.

Τα ακάθαρτα νερά έφραξαν τις σωλήνες αναρρόφησης με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλος τρόπος απεγκλωβισμού.

Πυροσβέστες έκοψαν τα κάγκελα από παράθυρο του ισόγειο χώρου του μνημείου και οι επισκέπτες απεγκλωβίστηκαν.

Δείτε το video:

Στο μεταξύ, διασώθηκαν δύο άτομα που είχαν παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει «πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης», λόγω της καταιγίδας, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.

«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες», πρόσθεσε.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, για την οποία όμως «δεν υπάρχει ακριβής και πλήρης εικόνα» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης θα είναι μακρύς.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, γιατί για να επανασυνδέσουμε το δίκτυο πρέπει να αντληθούν τα συσσωρευμένα ύδατα από τους υποσταθμούς. Πρέπει πρώτα η Πυροσβεστική να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας – Θράκης.

Προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας, που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση.

Χωρίς νερό έχουν μείνει και καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές, αλλά η συγκεκριμένη διακοπή υδροδότησης εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα.