Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης της Euroleague στις δηλώσεις του συνεχάρη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά δήλωσε πως νίκησε η καλύτερη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σταματήσαμε να παίζουμε από ένα σημείο κι έπειτα. Παίζαμε εξαιρετικό μπάσκετ και ξαφνικά σταματήσαμε. Ευστόχησαν σε μερικά δύσκολα σουτ, αλλά νομίζω πως στο τέλος νίκησε η καλύτερη ομάδα. Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, διαθέτουν πολύ καλή ομάδα, τόσο καλά δουλεμένη, αλλά οι δικοί μας παίκτες δεν ήταν απλώς φανταστικοί, ήταν τόσο πολύ καλύτεροι από αυτό. Τους αγαπώ, με τρελαίνουν, αλλά τους αγαπώ! Ανέκαθεν ήμουν συναισθηματικός. Μερικές φορές προσπαθώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, αλλά συνήθως δε μπορώ».

Συνεχίζοντας, εξήγησε τη σημασία της επιτυχίας για το λιθουανικό μπάσκετ: 

«Το λιθουανικό κοινό είναι χαρούμενο τώρα κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Είτε είναι στο Κάουνας, είτε οπουδήποτε στη Λιθουανία ή στον κόσμο, στο Λονδίνο, στο Σικάγο, μας βλέπουν από παντού, η Ζαλγκίρις είναι η ομάδα της πατρίδας τους. Όσο για τους παίκτες μου, μακάρι να κατάλαβαν πόσο καλοί μπορούν να είναι, ήταν ένα καλό παιχνίδι μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου κι αυτό αποτελεί σπουδαία δήλωση. Δεν παίξαμε καλά στο προηγούμενο ματς, αλλά γενικά ήταν μία απίστευτη χρονιά. Οι παίκτες ωρίμασαν αγωνιστικά κι εγώ ως προπονητής».

Πηγή: sportswin.gr