Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού και το «break» με 65-75 στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό Superfoods και δήλωσε περήφανος γι’ αυτούς.

Ο Έλληνας τεχνικός, επίσης υπενθύμισε ότι η σειρά με τον Παναθηναϊκό έχει δρόμο ακόμα ενώ στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

«Ήταν ένα παιχνίδι που από την αρχή ήταν ντέρμπι. Αρχίσαμε αρκετά καλά όμως ο Παναθηναϊκός έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο κι έπαιξε το παιχνίδι που του αρέσει. Το διάστημα 5-10′ ήταν το χειρότερό μας. Μετά ήμασταν πιστοί στο πλάνο μας και δεχτήκαμε 6 πόντους, συνολικά 39 στα υπόλοιπα 30 λεπτά. Στην τρίτη περίοδο το ματς ήταν στην κόψη ξυραφιού. Η άμυνα μας κράτησε εκεί. Στην τέταρτη περίοδο διαβάσαμε καλά το παιχνίδι. Παίξαμε καλά αμυντικά και επιθετικά, είχαμε συγκέντρωση, ψυχραιμία και διάβασμα του αγώνα με αποτέλεσμα να πάρουμε τη διαφορά. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στις 8 ασίστ, με την τακτική μας και τον τρόπο που παίξαμε δεν τους αφήσαμε να βάλουν εύκολους πόντους. Οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι για να ξέρουν ότι δεν έγινε τίποτα, το είπαμε στα αποδυτήρια, έγινε απλώς το 1-0. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Χρήστου Σταυρόπουλου για τη διαιτησία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε:

«Τι να σας πω για τη διαιτησία, δεν τα έχετε δει»; Κατέληξε λέγοντας: «Ήταν κλειδί ότι μείναμε συγκεντρωμένοι, ασχοληθήκαμε μόνο με το μπάσκετ και κάναμε αυτό που πρέπει. Όλοι όσοι έπαιξαν βοήθησαν. Ακόμα και ο Μπόγρης βοήθησε, το ίδιο ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και όλα τα παιδιά… Ποιος θα βάλει πόντους, ποιον θα γράψει η στατιστική εμένα δεν με ενδιαφέρει»

Πηγή: sportswin.gr