Του δημοσιογράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πάντα είχα την απορία τι ώρα πηγαίνουν στη δουλειά τους τα κυβερνητικά στελέχη. Όχι κατ ανάγκη οι υπουργοί αλλά όλοι αυτοί οι νεοδιορισθέντες στο δημόσιο, από τους μετακλητούς μέχρι τους εργαζόμενους σε «ανώτατες» μισθοδοτούμενες θέσεις.

Σήμερα έξω από το ΥΜΑΘ, επί της Άγιου Δημητρίου, διασταυρώθηκα στη διάβαση με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και μέχρι να ανάψει το φανάρι είχα τον χρόνο να λύσω την απορία μου.  Η ώρα ήταν 12 παρά 10 το μεσημέρι και το κομψότατο νεαρό κυβερνητικό στέλεχος διέσχισε βιαστικά το οδόστρωμα, κοιτώντας μια-δυο φορές το ρολόι του.

Προφανώς σε κάποιο ραντεβού είχε αργήσει. Πέρασε από την πολυπληθή σε αστυνομική δύναμη πύλη του Υπουργείου και ανέβηκε τα σκαλιά της κεντρικής εισόδου με προορισμό το γραφείο της, στον δεύτερο όροφο, εκεί που τελειώνει το κόκκινο χαλί. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η κ. Νοτοπούλου ανεβαίνει από τα πλαϊνά κλιμακοστάσια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του ΥΜΑΘ και οι επισκέπτες. Κάπου εκεί, στον δεύτερο όροφο, στεγάζεται  και η υφυπουργός κ. Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ. αλλά ελάχιστοι ασχολούνται πλέον με τη Σεράια πολιτικό.

Το όνομα της κ. Νοτοπούλου ακούστηκε και για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά απ΄ότι φαίνεται μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της θα είχε μεγάλο ρίσκο για το κυβερνών κόμμα.  Όπως έγραψε την Κυριακή αθηναϊκή εφημερίδα «κρυφή δημοσκόπηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τοποθετεί την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου σε δυσμενή θέση, αφού τυγχάνει αναγνωρισιμότητας μόνο από το 30% των Θεσσαλονικέων, ενώ θετική γνώμη έχει  το 5% των ερωτηθέντων, παρά την προβολή που έχει από το περιβάλλον του Μαξίμου. Μέχρι και στο γνωστό σποτ «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη» του κυβερνητικού έργου για τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε (!) μαζί με τον υπουργό Επικρατείας του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος κ. Χρ. Βερναρδάκη.  Σημειολογικά, η εικόνα της κ. Νοτοπούλου σ΄αυτό το επίσημο κυβερνητικό σποτάκι σηματοδοτούσε μέχρι πρότινος και τις πολιτικές της φιλοδοξίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη «εσωκομματική φράξια» των Πασοκογενών Συριζαίων, τον ερχόμενο Αύγουστο η κ. Νοτοπούλου ενδεχομένως να απολέσει τον παχυλό μισθό της, διότι – οι πληροφορίες λένε- ότι  πιθανότατα θα απαλλαγεί των υψηλών καθηκόντων της ως διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Άλλοι λένε ότι έπεσε σε προσωπική δυσμένεια στελεχών του Μαξίμου και άλλοι ότι παρά την μέχρι τώρα πρωθυπουργική στήριξη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον κομματικό μηχανισμό.

Περιμένουμε 1-2 μήνες μέχρι την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια για να δούμε εάν οι πληροφορίες μας αυτές θα επιβεβαιωθούν.