Ένα βήμα πριν τη διάσπαση φαίνεται να βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής μετά και τις ηχηρές διαφοροποιήσεις Γεννηματά – Θεοδωράκη, χθες στη Βουλή. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποτελεί «κόκκινο πανί» από τους «ΠΑΣΟΚΟΥΣ», ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα στο κόμμα του.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής (Τετάρτη 13/06), Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαφοροποιήθηκαν. Το γεγονός ότι μόνο ένας απ’ αυτούς είναι βουλευτής (ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος) δε δημιουργεί έντονη κοινοβουλευτική ανησυχία στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε δημιουργεί προβληματισμούς και τριγμούς. Ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας και έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι θα την ψηφίσει.

Στο Ποτάμι, κατά της συμφωνίας τάχθηκε ο Γιώργος Αμυράς. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού στη συμφωνία υπάρχουν «γκρίζες ζώνες και 2-3 ανησυχητικά σημεία». «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δίνουμε γλώσσα και ταυτότητα» ανέφερε ο κ. Αμυράς στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Όλα δείχνουν πως ο βουλευτής του Ποταμιού, πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, θα πάει στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού προηγηθεί η ανεξαρτητοποίησή του.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού στη βουλή και ο Γρηγόρης Ψαριανός τάχθηκε κατά της συμφωνίας. Ο κ. Ψαριανός είπε ότι δεν ψηφίζει υπέρ διότι είναι μια συμφωνία που την φέρνει «μια φράξια της κυβέρνησης κι όχι ολόκληρη η κυβέρνηση». Πολλοί, εκτιμούν πως ο βουλευτής της Β’Αθηνών, αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί και να ενταχθεί στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεργασία Θεοδωράκη – Τσίπρα, βλέπουν στη ΝΔ 

«Κρύβεται» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν ήταν στα έδρανα κατά την διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή. Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός, βρέθηκε στα έδρανα όταν τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (απουσίαζε και από την ομιλία της Φ. Γεννηματά).

Στη ΝΔ – το λένε και οι ίδιοι καθαρά –  πιστεύουν ότι υπάρχει υπόγειος δίαυλος μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που όμως έχει διαψεύσει πάμπολλες φορές ο κ. Θεοδωράκης

 

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ