Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Οι δυνάμεις ασφαλείας, απάντησαν με δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν η ΠΓΔΜ να μην χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία». Από τα επεισόδια τραυματίστηκε  ένας διαδηλωτής.

«Είμαι εδώ γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα. Όλοι πρέπει να το δεχθούν αυτό. Η Μακεδονία είναι ελληνική»υποστηρίζει ένας άντρας.

«Θέλουμε αρμονικές, ειρηνικές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Όμως αυτή η χώρα ανήκει στη Νότια Γιουγκοσλαβία. Να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι η γη των προγόνων μας» υποστηρίζει μια γυναίκα.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η FYROM κερδίζει πολύ περισσότερα από την συμφωνία, όπως την Μακεδονική ιθαγένεια και την γλώσσα.

«Όχι στη συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτή είναι η θέση των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ζητούν ακόμη από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, ακόμη και την τελευταία στιγμή» μεταδίδει από την Αθήνα ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.

View image on Twitter

Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.