«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν την τυπική λήξη του αχρείαστου, δικού τους μνημονίου. Που ήταν αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής το α’ εξάμηνο του 2015, το οποίο στοίχισε περίπου 200 δισ. στη χώρα» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Αντί για την κατάθεση δική σας τροπολογίας, ψηφίστε το σχέδιο νόμου που καταθέσαμε για να μην περικοπούν οι συντάξεις» κάλεσε τον Κυρ. Μητοστάκη η κ. Γεννηματά.

«Φωνάζαμε χρόνια για τις επιστροφές από τα ομόλογα. Η ρύθμιση της επιστροφής επί των κερδών ήταν επιβεβλημένη. Τώρα τι έγινε; Σαλαμοποιήθηκε» σημείωσε.

«Βλέπουν πράγματι οι εταίροι μας οριστική έξοδο;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Βλέπουν πως δεν έχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, και γιατί υπάρχουν υψηλά πλεονάσματα, και γιατί έχει υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία».

«Είναι πράγματι το τέλος των μνημονίων; Όχι βέβαια. Υπάρχουν πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις για το χρέος; Όχι, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα όπως το «τρισκατάρατο», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, PSI. Πήραμε μόνο μια αναβολή των τόκων. Η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση» είπε.
«Ζητώ να δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για να μην περικοπούν οι συντάξεις» είπε.
«Είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στο Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα η κ. Γεννηματά ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί για επαναφορά του κατώτατου μισθού, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών.
«Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Πήραμε σήμερα μια πρώτη γεύση από την πόλωση» κατέληξε η κ. Γεννηματά.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ