Του δημοσιογράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η χθεσινή συνέντευξη του δήμαρχου Γ. Μπουταρη στο ΤV-100 είχε προαναγγελθεί από το περιβάλλον του ως «προεκλογική» αλλά μάλλον δεν  το πολυπιστεύει και ο ίδιος ότι θέλει να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Όταν όμως σε στηρίζουν ανοικτά τα ¾ του πολιτικού συστήματος και ο τέταρτος «καλοβλέπει» την υποψηφιότητα σου με λοξές ματιές,   το δέλεαρ για μια ακόμα 4ετια είναι εξόχως δελεαστικό.

Απ τη άλλη υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον Γ.Μπουτάρη στα τάρταρα των προτιμήσεων των Θεσσαλονικέων. Υπάρχει και η «κίνηση των 6» που ίσως με άλλες ανεξάρτητες προσωπικότητες της πόλης σταθεί με αξιώσεις απέναντι του. Είναι και το ανύπαρκτο έργο της τελευταίας 4ετίας, τα ανοικτά μέτωπα με την κοινωνία και η χρεωκοπία και ο συνεχής δανεισμός. Τι προεκλογικό αγώνα θα κάνει ο Γ. Μπουτάρης κουβαλώντας όλα αυτά τα βάρη στην πλάτη του; Οι εκλογές είναι ένα ομαδικό άθλημα και προφανώς ο δήμαρχος έχει απολέσει από καιρό τις εφεδρείες στην παράταξη του. Με ποιους θα κάνει εκλογές; Με την ελίτ του Κολωνακίου της Αθήνας;

Άλλωστε, ο Γιάννης Μπουτάρης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στις 14.2. 2018  σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε δηλώσει:« Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Ήδη αισθάνομαι ότι έχω αρχίσει να φθείρομαι. Οταν θα έχουμε εκλογές θα είμαι 77 ετών. Πού να ξέρω πώς θα είμαι στα 77;»

Προφανώς ο  Γ. Μπουτάρης αισθάνεται περίφημα και θα έλεγε κάνεις ότι άνοιξε πρώτος τον προεκλογικό αγώνα στη Δημοτική Τηλεόραση. Απ΄την άλλη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας ρίχνει «βολές κατά ριπάς» σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γ.Μπουτάρη λέγοντας κάπου ότι ο δήμαρχος χρειάζεται  επειγόντως μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας. Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς συμφωνούν με αυτό, γύρω στο 80% και ο ίδιος ο κ. Κ. Ζέρβας που συμμετέχει στην «κίνηση των 6» υψώνει τους τόνους της κριτικής του, υποστηρίζοντας οτι:

«Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω με τη χθεσινή συνέντευξη του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη στο TV100.

  • Το ότι χαρακτηρίζει μια από τις πιο ατιμωτικές συμφωνίες για τη χώρα μας, ως «αξιέπαινη προσπάθεια»; Όταν ο κόσμος ολόκληρης της χώρας βράζει από θυμό, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας θεωρεί ότι είμαστε τυχεροί που δεν μας κήρυξαν πόλεμο τα Σκόπια!
  • Το ότι εξομοιώνει τη Β. Ιρλανδία, Β.Κορέα και Β.Βιετνάμ με την Ελλάδα και τα Σκόπια; Συγκρίνει δηλ. χώρες που διασπάστηκαν, μέσω εμφυλίου πολέμου,  ή πολιτικών λόγων, αλλά έχουν την ίδια εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία, και ιστορία, είναι ίδιοι λαοί,με δύο γειτονικές, αλλά τελείως διαφορετικές χώρες!
  • Το ότι χώρα Βόρειο Βιετνάμ δεν υπάρχει από το 1976;

Μάλλον ο κ. Δήμαρχος χρειάζεται επειγόντως μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας!

Ότι είναι Βόρειο και Νότιο δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Όσον αφορά την απαξιωτική δήλωση του για τους 6 Δημοτικούς Συμβούλους που «τόλμησαν» και εξέφρασαν θέσεις διαφορετικές από αυτές της Δημοτικής Αρχής έχω να πω τα εξής:

Ο καθένας ορίζει συνεργάτες και πολιτικές, και πορεύεται όπως κρίνει καλύτερα. Όμως, τα αυτοδιοικητικά θέματα παραμένουν άλυτα, τα προβλήματα της πόλης συσσωρεύονται μαζί με τα σκουπίδια που μας έχουν πνίξει!

Για αυτά τα ζητήματα απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο. Εκτός αν ξεχνά ότι είναι ακόμα Δήμαρχος και όχι ένας υποψήφιος Δήμαρχος!

Γιατί εδώ και πολύ καιρό κωφεύει σε όσες φωνές δεν ταιριάζουν με τη δική του. Εδώ και πολύ καιρό, ίσως από τότε που το «αλάτι πάγωσε», έχει σταματήσει να αφουγκράζεται το λαό της πόλης μας. Εδώ και πολύ καιρό καταψηφίζει και αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια του Δημοτικού συμβουλίου.

 

Μέχρι να απαντήσει:

  • Τί έχει γίνει με το ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).
  • Πόσους εργαζόμενους τελικά χρειάζεται στην καθαριότητα και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών.
  • Πόσο λειτουργικό και αποτελεσματικό είναι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης Thesi.
  • Τί γίνεται με τον ΟΑΣΘ.
  • Μέχρι να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες για τον τρόπο που χειρίστηκε το σταθμό ΜΕΤΡΟ στη Βενιζέλου, το χρόνο και τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν και
  • Μέχρι επιτέλους να αποφασίσει ότι διοικεί το Δήμο και δε θα πετάει απλά πιασάρικες ατάκες.

 

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά για την οποία εκλέχθηκα! Θα συνεχίσω να αναδεικνύω τα προβλήματα, θα συνεχίσω να προτείνω λύσεις, θα συνεχίσω να φέρνω τη Δημοτική Αρχή στη δύσκολη θέση να απαντά για όλα όσα ΔΕΝ κάνει. 

 

Και δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε αυτό κύριε Δήμαρχε».