Μήνυμα στη Ρωσία έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη δράση των διπλωμάτων της στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η συνάντηση διήρκεσε για σχεδόν δύο ώρες ενώ στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία. Κατά τη συζήτηση τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με την Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ανδρών η ρωσική πρεσβεία διλεψευσε τις ελληνικές διπλωματικές πηγές επισημαίνοντας πως η Ελλάδα ήταν αυτή που προσκάλεσε τον Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, επικαλούμενη μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε ανάρτησή της στο Twitter, η οποία ωστόσο στη συνέχεια διαγράφηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ήδη τεταμένο μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr