Την παραίτηση όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία που εξελίχθηκε στην Ανατολική Αττική ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη.

«Ανίκανες ηγεσίες και πολιτικοί υπήρχαν πάντα, ήταν μια απίστευτη επίδειξη θράσους. Κανένας από τους υπευθύνους δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να φύγει από τη θέση του» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν στο δημόσιο βίο μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Η κυβέρνηση αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη σε όλες τις εκφάνσεις τόνισε η κ. Σπυράκη, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια προφανής ανικανότητα προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης, κάτι που είναι διαφορετικό από τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.

Η Μαρία Σπυράκη διερωτήθηκε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 για να πάρει ο κόσμος μηνύματα να φύγει από τα σπίτια του, καθώς και γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης για τον ίδιο λόγο.

«Θα επιμείνουμε στα ερωτήματά μας, που είναι ερωτήματα όλων των πολιτών. Είναι απαραίτητο να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες» κατέληξε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

ΠΗΓΗ: BHMA