Η τραγωδία στο Μάτι συνεχίζεται εδώ και έξι μέρες. Μόνο που τώρα δεν παίζεται στα καμένα, αλλά μέσα στο νεκροτομείο, όπου συγγενείς καλούνται να δώσουν DNA για να ταυτοποιηθούν οι νεκροί τους. Και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Και η μαύρη λίστα μεγαλώνει κάθε ώρα που περνάει.

Από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής ανακοινώθηκε ακόμα ότι απεβίωσαν τέσσερις βαριά τραυματίες, εξέλιξη που ανεβάζει στους 91 τον αριθμό των νεκρών.

Ο αριθμός των αγνοούμενων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 25, ενώ εκκρεμούν ακόμη 28 ταυτοποιήσεις.

Ταυτοποιημένοι με τη μέθοδο του DNA είναι 59 νεκροί. Την Κυριακή ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του Μάκη Βονικόπουλου και της ΣτέλλαςΧριστοφίδου. Αλλά και του Σπύρου Κάκαρη.

Στο νεκροτομείο συνεχώς καταφθάνουν άνθρωποι για να παραλάβουν το πιστοποιητικό θανάτου κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

Κάθε μέρα ειδικά συνεργεία χτενίζουν τα καμένα, τα σπίτια, τα χωράφια, τους δρόμους στο Μάτι, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον άνθρωπο. Ίδια κατάσταση και από θαλάσσης, όπου βάρκες και εκπαιδευμένοι άνδρες κοιτάζουν βράχο βράχο αλλά και τον βυθό για τυχόν ευρήματα.

Η Πυροσβεστική

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρύλας Μαλλίρη.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται», τόνισε η κ.Μαλλίρη, ενώ επισήμανε ότι «η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου, ενώ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες προς τις οικογένειες των θυμάτων.

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ