Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που βίωσαν εκατοντάδες πολίτες στο Μάτι, το βράδυ της Δευτέρας. Βίντεο και φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τη φρίκη, δείχνουν την κόλαση του Δάντη, το φόβο στα μάτια των ανθρώπων. Η πυρκαγιά με μανία είχε περάσει τη Μαραθώνος και κατέτρωγε τα πάντα.

Θα σταματούσε στη θάλασσα…

Εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο. Ανθρωποι στη θάλασσα, άνθρωποι που έχουν φύγει έντρομοι από τα σπίτια τους αρπάζοντας δυο πράγματα, την τσάντα τους, μια μπλούζα, το σκύλο τους, έχοντάς τα αγκαλιά πέφτουν στο νερό και προσπαθούν να απομακρυνθούν από την ακτή για να γλιτώσουν από τις φλόγες αλλά και από τον καπνό που τους πνίγει και δυσκολεύει την αναπνοή τους. Ανθρωποι στη θάλασσα με ένα κομμάτι πανί στο στόμα και στη μύτη για να μπορούν να αναπνέουν, μανάδες με τα παιδιά να κρέμονται από πάνω τους…

Κάποιοι από αυτούς κολύμπησαν ώρες και κατάφεραν να σωθούν. Περισυνελέγησαν αργότερα από εθελοντές που έσπευσαν με τα σκάφη τους στην περιοχή, από το λιμενικό, τη φρεγάτα Ελλη και άλλα πλοία. Κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Καπνοί, στάχτες, καυτός αέρας, φλόγες δημιουργούσαν ένα σκηνικό κόλασης, με τους ανθρώπους να βουτούν στο νερό και να κολυμπάνε στα βαθιά για να γλυτώσουν

Κάτοικος του Ματιού ανήρτησε φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη φρίκη της περασμένης Δευτέρας.

Η κ. Έλια Κάλια βίωσε αυτό το εξωπραγματικό, αυτό το δολοφονικό γεγονός και εκτός από τις φωτογραφίες που τράβηξε, έγραψε στο facebook: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται»