Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αλλά και κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, κατέθεσε η χήρα της οικογένειας Φύτρου, Bαρβάρα Φύτρου.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των πολλών θυμάτων της φονικής φωτιάς ήταν ο σύζυγός της, Γρηγόρης Φύτρος, ο 11χρονος γιος του Ανδρέας και η 15χρονη κόρη του Εβίτα, η οποία έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο. Κατά τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της κ. Φύτρου θα ανοίξει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

Η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου στρέφεται ακόμα και κατά των Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στους Σωτ. Ταρζούδη, πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς Κων/νο Τσουβάλας, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ