Την ενίσχυση των ακροδεξιών, ξενοφοβικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη καταγράφουν δημοσκοπήσεις σε διάφορες χώρες.

Έτσι, σημαντική άνοδο της Λέγκα καταγράφει δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρίας Swg. Πιο αναλυτικά, το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι λαμβάνει το 32,2% της πρόθεσης ψήφου, από 30,2% τον περασμένο Ιούλιο.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο βρίσκεται στο 28,3%, ενώ στις 30 Ιουλίου ήταν στο 29,7%. Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραμματέα τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, είναι τρίτη πολιτική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, με το 17,7% της πρόθεσης ψήφου. Στις βουλευτικές εκλογές του της 4ης Μαρτίου είχε λάβει το 18,7% των ψήφων.
Η Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εταιρία Swg, αγγίζει το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της, με μόλις το 6,9% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πρόθυμοι να την ψηφίσουν. Το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», τέλος, βρίσκεται στο 4,1%, πολύ κοντά στο ποσοστό του των βουλευτικών εκλογών, το οποίο ήταν 4,4%.