Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας την κατηγορεί για ημιμάθεια και ότι αποτελεί υφυπουργό «άνευ αρμοδιότητων».

Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Καράογλου για την Κ. Νοτοπούλου:

«Η ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα δεν πρόκειται να έρθει με γενικόλογες αναφορές και αόριστες επισημάνσεις. Η υφυπουργός άνευ αρμοδιοτήτων θα πρέπει  να αντιληφθεί ότι το ΥΜΑΘ δεν είναι… σκαλοπάτι για το επόμενο πολιτικό της βήμα αλλά “τιμή” και “σταθμός” που προϋποθέτει πολιτικό κριτήριο, εγρήγορση, σύνεση, στοιχειώδη γνώση πολιτικής  και υπευθυνότητα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι απαιτεί γνώση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η Μακεδονία και η Θράκη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και εδώ η κα. Νοτοπούλου κρίνεται μετεξεταστέα, διότι οι γενικόλογες και ασαφείς τοποθετήσεις της σχετικά με την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου αποδεικνύουν πως δεν έχει προλάβει ακόμα να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της καθήκοντα.

Το χειρότερο δε είναι πως επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, περιορίστηκε σε μια έκθεση ιδεών που καμία σχέση δεν έχει με τη μίζερη πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Η κα. Νοτοπούλου βαδίζει στα χνάρια του πολιτικού της μέντορα κ. Τσίπρα, πιστεύοντας πως οι Βορειοελλαδίτες ξεγελιούνται με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και εξαγγελίες κενού περιεχομένου».

 

Χρήστος Τσαλικίδης