Του δημοσιογράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σ΄ένα στενό δημοσιογραφικό κύκλο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, πολύ σύντομα θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το όνομα και το σήμα της παραταξης του καθώς και μέρος του προγραμματός του.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ζέρβας τόνισε:

-Δεν τον ενδιαφέρει εάν ο Γ.Μπουταρης θα είναι εκ νέου υποψηφιος δήμαρχος ή όχι.

-Θα φθάσει την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος.

-Είναι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

-Έχει την αυτοδιοικητική εμπειρία – και όχι μόνο-  για να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

-Οκτώ μήνες προεκλογικού αγώνα είναι αρκετοί για να συστηθεί ο ίδιος  στην κοινωνια της Θεσσαλονίκης και να κάνει γνωστό πρόγραμμα του.

-Είναι υπέρ των Μητροπολιτικων δράσεων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι νέος στην ηλικία, πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος που διαχώρισε πρώτος τη θέση του από το «σύστημα Μπουτάρη». Ειναι ΠΑΟΚτζής,   με βαθιές οικογενειακές ρίζες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειναι δραστήριο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου , με ενεργή δραστηριότητα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και εξαιρετική παρουσία  στα social media.

Ο ίδιος σε δηλώσεις στον reporter24.gr ανέφερε:

«Εκλέγομαι από το 2010 Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μου, και μάλιστα από τους πρώτους. Και είναι για μένα ιδιαίτερα τιμητικό να βρίσκομαι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, να είναι η καθημερινή μου ενασχόληση με τα προβλήματα της πόλης.

Όλη αυτή η εμπειρία που έχω αποκτήσει από την επαφή με τα προβλήματα και τους ανθρώπους της πόλης  αυτά τα χρόνια είναι ένα ικανό μέγεθος για να με βοηθήσει να προχωρήσω στη συνέχεια.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ένας άνθρωπος, όπως εγώ, που ξεκίνησε να ασχολείται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και των πολιτών της να το συνεχίζει χωρίς να αλλάζει …γήπεδο. Αυτή η δύσκολη προσπάθεια για την πόλη μου είναι κάτι που με γοητεύει και συγχρόνως το θεωρώ μια μεγάλη πρόκληση.

Δε θεωρώ ότι η πόλη μου χρωστάει όπως πολλοί που κατ’ επάγγελμα πολιτεύονται και περιμένουν τις όποιες εκλογές για να ανανεώσουν την πολιτική τους ύπαρξη. Είτε έχεις να δώσεις κάτι στην πόλη είτε πας σπίτι και στη δουλειά σου. Αν έχεις και δουλειά!

Εγώ λοιπόν ασχολούμαι καθημερινά με τα προβλήματα τις πόλης, έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους της, συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις.

Πρέπει να υπάρχει η γνώση, οι λύσεις και οι άνθρωποι που θα ξαναφέρουν την πόλη σε επίπεδο μιας πόλης που είναι ωραίο να ζεις, να δουλεύεις και να επισκέπτεσαι. Και αυτό θα κάνω μέχρι το 2019. Να είμαι, να είμαστε σε θέση να προτείνουμε με αξιοπιστία αυτό που χρειάζεται η πόλη και ο Δήμος».