Του δημοσιογράφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ενάμιση χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές φαίνεται ότι η απλή αναλογική αρχίζει από τώρα να δημιουργεί συνωστισμό υποψηφίων και στη Κοζάνη, τόσο για το Δήμο όσο και για την Περιφέρεια.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης (φωτ. δεξιά)  με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης και προγραμμάτων σχετικά με την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια με τη στήριξη της γαλάζιας παράταξης. Μέχρι σήμερα αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συζητείται το όνομα του νυν βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια.

Κατόπιν αυτού το όνομα του κ. Αμανατίδη άρχισε να ακούγεται και για τον δήμο Κοζάνης, με τις φήμες να εντείνονται ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την ηγεσία της ΝΔ. Ο ίδιος όμως το διαψεύδει, εμμένοντας στην αρχική του επιθυμία για την Περιφέρεια: «Σχετικά με όσα γράφονται, ακούγονται ή λέγονται, υποστηρίζει ο κ. Αμανατίδης και αφορούν στην  πιθανή υποψηφιότητά μου για το Δήμο Κοζάνης, ενημερώνω ρητά ότι δεν έχουν καμία υπόσταση, δεν μου ζητήθηκε και, σε κάθε περίπτωση, δεν εδράζονται στη βούλησή μου»

Οι υποψηφιότητες για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης θα ξεπεράσουν τις 15 (!) είτε ως κομματικά προσκείμενες είτε ως ανεξάρτητες,  με τους πρώτους συνδυασμούς να απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Κανένα επίσημο «χρίσμα» δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν  σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη «ανταρτών» απέναντι στην κομματική γραμμή.

Οι συνδυασμοί που έχουν εκδηλωθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

-Συνδυασμός Θόδωρου Καρυπίδη (νυν Περιφερειάρχη) στηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

-Συνδυασμός Γιώργου Κασαπίδη (νυν Βουλευτής) στηριζόμενος από Νέα Δημοκρατία

-Συνδυασμός Γεωργίας Ζεμπιλιάδου (νυν επικεφαλής) στηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής

-Συνδυασμός Γιάννη Βήτα (νυν επικεφαλής) στηριζόμενος από το ΚΚΕ

-Συνδυασμός Παντελή Αργυριάδη (καρδιοχειρουργός) χωρίς στήριξη κινείται Ανεξάρτητος

Προτάθηκαν οι Γιώργος Αμανατίδης (διευθυντής ΑΝΚΟ) και Μάκης Ιωσηφίσης (πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου)

Για το Δήμο Κοζάνης:

-Συνδυασμός Λευτέρη Ιωαννίδη (νυν Δήμαρχος) στηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ

-Συνδυασμός Λάζαρου Μαλούτα (πρώην Δήμαρχος) στηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ

-Συνδυασμός Κυριάκου Μιχαηλίδη (πρώην Δήμαρχος, φωτ. αριστερά) ανεξάρτητος κινούμενος στο χώρο ΝΔ

-Συνδυασμός Βαγγέλη Σημανδράκου (Α/χης Γρεβενών) Ανεξάρτητος

-Συνδυασμός Κώστα Κύργια, επικεφαλής του Συνδυασμού «Αδέσμευτοι Πολίτες»

-Συνδυασμός ΚΚΕ με άγνωστο μέχρι στιγμής επικεφαλής