Μετά την ψηφοφορία στη βουλή της ΠΓΔΜ, όπου ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 80 βουλευτών που απαιτούνταν για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης, τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν να μη συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της κυβέρνησης -του μεγάλου εταίρου, έστω.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η ”μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

 

Τσίπρας και Καμμένος είναι ο ορισμός της διγλωσσίας και βλάπτουν σοβαρά την εθνική αξιοπρέπεια, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ

«Εμείς σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ κι αυτό αφορά τη γειτονική χώρα, αυτό, όμως, το οποίο αφορά την Ελλάδα είναι η χυδαιότητα με την οποία εκφράζεται ο Πάνος Καμμένος, αυτά τα οποία γράφει και στα οποία μιλάμε για τον ορισμό της διγλωσσίας. Πριν από δύο μέρες ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν θα ανεχθεί τη διγλωσσία και βγαίνει κι αποθεώνει τον κ. Ζάεφ ενώ ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρηματίστηκαν κι αναρωτιόμαστε από ποιους και γιατί δεν τους καταγγέλλει; Ποιους εννοεί; Εννοεί Ευρωπαίους; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Τσίπρας τον κρατάει στη θέση του, αφού θέλει να πολεμήσει την διγλωσσία» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

 

Η Ένωση Κεντρώων κάνει λόγο για τορπίλη Σκοπιανού που έρχεται στην Ελλάδα

«Κάποιοι επιπόλαιοι πίστευαν, ότι η Βουλή των Σκοπίων, δε θα ψήφιζε με τον αριθμό «80» την αλλαγή του Συντάγματος. Οι Σκοπιανοί όμως που κέρδισαν τα πάντα με τις Πρέσπες, δεν ήταν ηλίθιοι και ψήφισαν «ναι» και τώρα η τορπίλη του σκοπιανού έρχεται προς την Ελλάδα. Σύντομα θα έρθει η ώρα της Ελληνικής Βουλής. Ο Καμμένος τι θα κάνει τώρα; Θα συνεχίσει το θέατρο; Θα συνεχίσει να λέει ότι θα πάει με τον Τσίπρα μέχρι τέλος; Θα πειθαρχήσει στο σιωπητήριο που επέβαλε ο Τσίπρας;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, η οποία θεωρεί ότι «δεν θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή για το σκοπιανό και θα προκηρυχθούν εκλογές, για να πάει η πυρακτωμένη μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση».

«Η λύση του Μακεδονικού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Μιλώντας για τη στάση του Ποταμιού στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Δεν είμαστε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θα τους στηρίξουμε. Όπως δεν τους στηρίξαμε και στην προηγούμενη πρόταση μομφής. Στηρίζουμε όμως τη χώρα. Δεν δειλιάζουμε. Η λύση του Μακεδονικού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

 

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr