Απαντώντας η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» στην πρόσκληση της «Πρωτοβουλίας»  για διάλογο ενόψει των δημοτικών εκλογών, εξήγησε τους λόγους της άρνησης της να συμμετάσχει στη μεθαυριανή σύσκεψη για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει:

«Σε απάντηση της πρόσκλησης που απευθύνατε στην παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και στον επικεφαλής της κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας.

Η διακύβευση  για την πόλη είναι ευρύτερη και δεν αφορά στενά μόνο τη συνέχιση ή μη μιας εξωστρεφούς πορείας. Άλλωστε ουδείς από τους προσκληθέντες αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν διαφωνεί με την εξωστρέφεια και την απάλειψη φοβικών συνδρόμων όσον αφορά την πορεία της πόλης.

Αντιθέτως υπάρχουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Ζητήματα που είτε έχουν παραμεληθεί είτε δεν έχουν ανοίξει ποτέ.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν τεχνητές ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. Η πρόταση και ο προγραμματικός λόγος παρατάξεων και συλλογικοτήτων που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας είναι το κριτήριο και η βάση κάθε διαλόγου. Σε μία τέτοια νααναζήτηση είμαστε ανοιχτοί, με τη δική μας πρόταση και το δικό μας πρόγραμμα. Αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι μια γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση για την πόλη.

Για τους παραπάνω λόγους δεν θα παραστούμε στη μεθαυριανή σας σύσκεψη».