Στον δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού της Πολωνίας έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στην συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ, 27 ετών.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος, από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε. «Γι’ αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», φώναξε.

AP - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα και ο Πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δήμαρχο του Γκντανσκ.

«Παρά τις διαφορές των πολιτικών απόψεων, βρίσκομαι απολύτως στο πλευρό το δικό του και των συγγενών του, όπως ελπίζω και όλοι οι συμπατριώτες μας. Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή του», έγραψε στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

 

ΠΗΓΗ: Real.gr