Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις γαλλικές Αρχές και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, καθώς περισσότερα από 1.100 δελφίνια έχουν ξεβραστεί νεκρά στις ακτές από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο αριθμός τους έχει ήδη ξεπεράσει το σύνολο των νεκρών δελφινιών που καταγράφηκαν το περασμένο έτος, όταν και σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών.

Τα περισσότερα από τα θηλαστικά είναι ακρωτηριασμένα, αφού από το κουφάρι τους λείπουν τα πτερύγια.

View image on Twitter

Οι μαζικοί θάνατοι των δελφινιών οφείλονται κατά βάση στην επιθετική βιομηχανία της αλιείας, με το 90% των περιστατικών να εκτιμάται ότι γίνονται σε τυχαίες ψαριές. Οι ομάδες προστασίας των ζώων λένε ότι οι ψαράδες συχνά κόβουν τα μέρη του σώματος από τα παγιδευμένα δελφίνια για να σώσουν τα δίχτυα τους.

 

NICOLAS TUCAT VIA GETTY IMAGES

Ωστόσο, η φετινή άνοδος των θανάτων είναι ένα μυστήριο και ο υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Φρανσουά Ντε Ριγκί, ξεκίνησε ένα εθνικό σχέδιο για την προστασία των ζώων και έχει διατάξει έρευνα για τη χρήση ειδικών ακουστικών  συσκευών αποτρεπτικών για δελφίνια, από μηχανότρατες στον κόλπο του Βισκαϊκού, έναν βιομηχανικό κόμβο αλιείας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πηγή: RT