Ο Δημήτρης Σταμάτης Υποψηφίος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης τ. Υπουργού Επικρατείας στην χθεσινή συνέντευξη στην ΕΡΤ:

«Σε μια εθνική αναμέτρηση πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και τα προγράμματα και οι συμπεριφορές. Ο Τσίπρας, όταν έγινε πρωθυπουργός είπε «ή αυτοί ή εμείς», «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε». Αυτό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα και το διαπιστώσαμε στην προσπάθεια εξόντωσης της αντιπολίτευσης μέσω της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης κρατά χαμηλούς τόνους.»


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτριος Σταμάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 1950. Είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασκεί ενεργά το επάγγελμα του δικηγόρου.

Το 1985, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, έως και το 1993. Ακόμα διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατά την περίοδο 2005 – 2009, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της τότε Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 21 Ιουνίου 2012, ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας της τρικομματικής κυβέρνησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία και συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, θέση στην οποία εξελέγη.


Από τη χθεσινή μου συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Η επόμενη Μέρα»

Δείτε παρακάτω όλη την εκπομπή (πηγή ΕΡΤ)