«Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) φαίνεται να είναι μία επιχείρηση επικοινωνιακού χαρακτήρα. Ασφαλώς κι έχουμε μία Τουρκία, η οποία είναι προκλητική και κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει θέματα. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του δραματικού τόνου που δόθηκε στο ΚΥΣΕΑ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Είναι  χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο δεν είχαν «συναγερμό». Αλλά το ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι η χθεσινή ομολογία του κ. Αποστολάκη, όπου εμφανιζόμενος στην τηλεόραση ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ έγινε για να σταματήσουν τα fake news που μιλούσαν για επικείμενο πόλεμο και για να ησυχάσει ο λαός!!  Εγώ 1η φορά ακούω στη ζωή μου ότι γίνεται ΚΥΣΕΑ για να ησυχάσει ο λαός!! Προφανώς γίνεται το αντίθετο!! Κι ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης στη χθεσινή «ώρα της κρίσεως» έτρωγε ψάρια στο Σχοινιά!

Επειδή έχω καλή και σαφή γνώση, τι γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο, όντας Υπουργός Επικρατείας, όταν γίνεται έκτακτο ΚΥΣΕΑ, με δραματικούς τόνους, όχι μόνο δεν πάνε στο Σχοινιά βόλτα αλλά βρίσκονται απίκο και κοιμούνται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!  Άρα εδώ έχουμε μία προσπάθεια, να δραματοποιηθεί μία εικόνα γιατί νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε ταραχή. Δεν είναι σε θέση να παίρνει σοβαρές, ψύχραιμες αποφάσεις. Το μυαλό του είναι καρφωμένο στις εκλογές.

Αν πράγματι υπάρχει αυτή η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διότι, όπως γνωρίζετε, κανένας δεν μας έχει ενημερώσει, αν οι Τούρκοι παραβιάζουν και σε ποια έκταση παραβιάζουν  τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η κυβέρνηση, έχοντας και τη συνδρομή  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  γενικότερα,  θα πρέπει να μεγιστοποιήσει  την κατάσταση, ώστε και η Ε.Ε. να βρεθεί προ των ευθυνών της και μάλιστα λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για να μην φτάσει σε αποτρεπτικά!  Η Ε.Ε. έχει υποχρέωση να στηρίξει το Κράτος-Μέλος της. Τα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε μέλους της είναι και κυριαρχικά δικαιώματα της Ε.Ε.! Εν προκειμένω, φαίνεται ότι ο μόνος, ο οποίος αντιδρά, είναι ο Βέμπερ, ο γνωστός «εχθρός» της Ελλάδας, ο γνωστός «ανθέλληνας» κατά τον κ. Τσίπρα και ο οποίος θέτει το πρόβλημα στην πραγματική του βάση. Ο Βέμπερ ισχυρίστηκε ότι  δεν μπορεί η Τουρκία να απειλεί χώρα της Ε.Ε. Πρέπει η Ένωση να πάρει μέτρα.

Τα μέτρα, για να μην δραματοποιούμε την κατάσταση,  δεν χρειάζεται να είναι πολεμικού χαρακτήρα. Αρκούν οικονομικά μέτρα για να γονατίσει σε 1 εβδομάδα η Τουρκία. Και η ίδια το ξέρει πάρα πολύ καλά.

Ο ίδιος ο κ.Αποστολάκης , στη συνέντευξή του λέει ότι δεν πιστεύει πως η Τουρκία θα κάνει τέτοιο επεισόδιο . Μπορεί, ωστόσο, να συμβεί, από τύχη ή από οποιοδήποτε γεγονός. Αλλά δεν  την συμφέρει. Άρα, εκ τρίτου, έρχεται να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός μου, ότι εδώ υπάρχει μία μυθοποίηση, την ώρα που ούτε η ίδια η κυβέρνηση πίστευε ότι υπήρχε ο λόγος που επέβαλε σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ.

Προσωπικά, πέρα από το γεγονός ότι οι Τούρκοι κι ο Ερντογάν κλιμακώνουν τις προκλήσεις, πιστεύω ότι το γεγονός αυτό πρέπει να το συνδυάσουμε και με τις επικείμενες εκλογές στην Κων/πολη. Δημιουργεί δηλαδή ο Ερντογάν και στο εσωτερικό του μία τέτοια κατάσταση. Διότι χάνοντας τη Σμύρνη, χάνοντας την Άγκυρα, αν χάσει και την Κων/πολη, το καθεστώς της Τουρκίας κλονίζεται. Και ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν τα ανελεύθερα καθεστώτα πέφτουν, κάνουν πολύ θόρυβο.»