Πριν από επτά χρόνια ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου γεννήθηκε στην Πάτμο από μια παρέα φίλων και συνεργατών που θέλησαν να μετατρέψουν το νησί σε ένα σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο. Οι υποστηρικτές αυτού του οράματος βοήθησαν στη θεμελίωση του φεστιβάλ, την πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο που έχει περάσει η Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της, αποδεικνύοντας στις νέες γενιές, ότι με αγάπη, μεράκι και έναν κοινό στόχο, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου επισκέφθηκαν 25.000 επισκέπτες, ενώ μέσα σε 46 μέρες κινηματογράφου προβλήθηκαν περισσότερες από 345 επιλεγμένες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, διεξήχθησαν σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογράφου. Ανθρωποι του σινεμά από κάθε γωνιά της γης βρέθηκαν στην Πάτμο, μοιράστηκαν το ταλέντο και τις γνώσεις τους, το ελληνικό σινεμά σε κάθε του μορφή πρωταγωνίστησε σε κάθε μια από τις έξι διοργανώσεις και ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν την Πάτμο είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο.

Φέτος οι δημιουργοί του Φεστιβάλ αναπτύσσουν το όραμα τους παρουσιάζοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, με περισσότερες από 80 ταινίες, πολλές πρεμιέρες και εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο του κινηματογράφου. Μια ειδική επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους θα μας φέρουν πιο κοντά στο Sundance, καθώς το Φεστιβάλ συνεχίζει την επιτυχυμένη συνεργασία του με το διάσημο θεσμό, ενώ παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στο υγρό στοιχείο, μέσα από το περιβαλλοντικό αφιέρωμα, “Echoes” που περιλαμβάνει πέντε ντοκιμαντέρ και πλαισιώνεται από ένα πάνελ με τίτλο “Η αποκάλυψη της θάλασσας”, στο οποίο θα δώσουν το παρόν διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό. Οι προβολές του “Echoes” θα είναι με ελεύθερη είσοδο, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.

Το διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (Aegean Film Festival) θα λάβει χώρα στην Πάτμο από τις 25 μέχρι και τις 30 Ιουλίου, υπό την αιγίδα της UNESCO, του E.O.T και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και την συνεχή υποστήριξη των χορηγών μας, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων της Πάτμου. Συνδιοργανωτής του φεστιβάλ ο Δήμος Πάτμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.