Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κοιτά την αγορά για την απόκτηση του scoring point guard που ψάχνει, ωστόσο με τις μέρες να περνούν και με τους παίκτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις να κλείνουν σε ομάδες αυτή η αγορά μειώνεται.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τις επιθυμίες που είχε για τα χαρακτηριστικά του παίκτη αποφάσισε να «θυσιάσει» την ευρωπαϊκή εμπειρία. Οι Πειραιώτες θα ασχοληθούν με παίκτη από το Λας Βέγκας και το summer league το οποίο παρακολούθησαν έχοντας ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις.

Στην κορυφή της λίστας του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται ο Κουίν Κουκ ο οποίος εντυπωσίασε με τους Πέλικανς (20.6π., 4.8ασ., 3.6ρ.). Ο Κουκ πάντως δείχνει αποφασισμένος να ζήσει το όνειρο του ΝΒΑ κυνηγώντας ένα συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης. Οι Πέλικανς ψάχνουν για έναν ακόμη γκαρντ, αλλά εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις πέραν του Κουκ.

Στα θετικά στοιχεία που έδειξε ήταν η επιθετική του δεινότητα είτε έχοντας δημιουργήσει μόνος του τις προϋποθέσεις είτε παίζοντας pick ‘n’ roll. Στα αρνητικά του σε ό,τι αφορά την παρουσία του στο summer league ήταν το γεγονός πως στην τελευταία περίοδο της νοκ άουτ αναμέτρησης έχασε εφτά συνεχόμενα σουτ.

Από εκεί και πέρα έχουν προταθεί όπως είναι γνωστό οι Μπράιαν Ρόπερτς (πέρασμα από την Μπάμπεργκ πριν 5 χρόνια) και Ντουάιτ Μπακς. Αμφότεροι δε διατηρούν πολλές πιθανότητες για να ντυθούν στα «ερυθρόλευκα».

AdTech Ad

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Σφαιρόπουλος εξετάζει και μία ακόμη περίπτωση παίκτη από την ίδια αγορά, χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομά του.