Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς παρενόχλησε το αεροσκάφος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας όταν προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Ρόδου για προσγείωση και στη συνέχεια παρενόχλησαν και το ελικόπτερο Σινούκ που τον μετέφερε στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων.

Να σημειωθεί ότι τον Προκόπη Παυλόπουλο συνόδευε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι θρασύτατοι Τούρκοι παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Ρόδου για προσγείωση.

Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και ισχυρίστηκαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Την ίδια τακτική επανέλαβαν και λίγο αργότερα, επικοινωνώντας με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι κ.κ Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή προπαγάνδα ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι τουρκικά νησιά που καταλήφθηκαν στρατιωτικά από΄την Ελλάδα μεταξύ των ετών 2004 και 2014. Πρόκειται για εξωφρενικό ψέμα, ωστόσο, η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και τις συνθήκες.

Το τουρκικό καθεστώς, είστε ισλαμιστικό είτε κεμαλικό, είναι ένα καθεστώς που αρνείται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, η δε Τουρκία είναι μια χώρα ταραξίας που επιδιώκει μέσω της διαρκούς αποσταθεροποίησης να επεκτείνει τα σύνορά της προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τους γενναίους μας εθνοφύλακες-ακρίτες, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πως το «Αιγαίο δεν διχοτομείται».

Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του 549 τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ετοιμότητα του προσωπικού, τονίζοντας ότι φυλάσσουν και τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και εδώ είμαστε. Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν’ απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός. Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.

Και αυτά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.

«Στην περιοχή που βρισκόμαστε, σ’ ολόκληρο το Αιγαίο, είναι από τη μια πλευρά η Συνθήκη της Λωζάννης και από την άλλη η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, η οποία αφορά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας κορμό.

»Αυτά τα δύο στοιχεία της διεθνούς νομιμότητας, Συνθήκη της Λωζάννης και Συνθήκη των Παρισίων του 1947, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

»Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι η θεσμική βάση που οριοθετεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα οποία εσείς φυλάσσετε ως ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες:

«Και τι λένε αυτές οι Συνθήκες: Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα.

»Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στην Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι «παρακείμενες νησίδες»».

»Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Ευρώπης που να πρέπει να έχουν τέτοια ετοιμότητα όπως εσείς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σύμη, στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι, «που να είναι επιχειρησιακά σε κάθε στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφος της Ευρώπης.

»Κανένας άλλος Στρατός, πιστέψτε με, δεν έχει αυτού του είδους ανάγκη ετοιμότητας που εσείς έχετε. Κατόπιν τούτου και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, που γνωρίζουμε ποιες είναι οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, πρέπει να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, ως δυνάμεων που θωρακίζουν, το τονίζω. τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».