«Η Βασιλική Θάνου είχε ατυχώς δείξει δείγματα κομματικής συμπεριφοράς» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός, ξεκαθάρισε ότι ο διορισμός της ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού χωρίς κανένα μεταβατικό διάστημα από την προεδρία του Αρείου Πάγου δεν έχει ανάλογο με προηγούμενες περιπτώσεις οπότε υπήρχε απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι η κ. Θάνου πριν γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο του 2015 ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε αποστείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ. «Τι δουλειά είχε; Καθαρά κομματική θέση» σχολίασε. Επίσης, ο κ. Σταθόπουλος υπενθύμισε ότι και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε στείλει πάλι επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, ενώ είχε αποστείλει και επιστολή πριν το δημοψήφισμα. «Έπαιρνε κομματική θέση» σημείωσε. Δήλωσε επίσης ότι η ιστορία με το όριο ηλικίας των ανωτάτων δικαστικών την εξέθεσε. «Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος αυξάνεται το όριο ηλικίας, και δικαίως να αυξηθεί από τα 67 στα 70 έτη, αλλά η πρόεδρος έλεγε για αλλαγή του ορίου με νόμο» τόνισε.

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος επίσης τάχθηκε υπέρ του σχολιασμού των αποφάσεων τηςΔικαιοσύνης, αλλά με ευπρέπεια και σεβασμό, παρατηρώντας ότι τον ξένισε η συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή τον οποίο ο ίδιος θεωρεί συνετό και μετριοπαθή.