«Η πραγματικότητα δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμα μια φορά. Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος» -είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει η Ηριάννα από τη φυλακή, στην οποία επέστρεψε μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της από το Εφετείο Αναστολών.

Η 28χρονη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ευχαριστεί στο μήνυμά της τους δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο δικαστήριό της πριν από τρεις μέρες, για τη στήριξη που παρείχαν στην ίδια και στους δικούς της.

Το μήνυμα της Ηριάννας δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε για αυτήν και αναφέρει ότι μεταφέρει τα λόγια της από την φυλακή.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης , παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα, ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που “στηρίχτηκε” σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική.

»Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ΄ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.

»Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.

Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος.

Ηριάννα Β.Λ.»