Δυνατή επιστροφή κάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, προσπαθώντας να ανακτήσει λίγη από τη χαμένη λάμψη του. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο φιλοδοξεί να επανέλθει στο προσκήνιο, με ταινίες που φέρουν «δυνατές» υπογραφές.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια έβλεπε άλλα φεστιβάλ να φιλοξενούν ταινίες που να προκαλούν όντως αίσθηση – πέρυσι, το La La Land θάμπωσε τους κριτικούς στη Βενετία, ενώ το Moonlight εντυπωσίασε στο φεστιβάλ Telluride, και στη συνέχεια, οι δύο ταινίες βάδισαν προς το Τορόντο ως απλά κινηματογραφικά προϊόντα – φέτος οι ελπίδες αναπτερώνονται.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο φιλοδοξεί να επανέλθει στο προσκήνιο, με ταινίες που φέρουν την υπογραφή της Αντζελίνα Τζολί, του Ντάρεν Αρονόφκσι, του Τζορτζ Κλούνεϊ και του Αλεξάντερ Πέιν.

Η Τζολί θα είναι παρούσα με την ταινία «Πρώτα, σκότωσαν τον πατέρα μου», ταινία για τη γενοκτονία στην Καμπότζη που έκανε για το Netflix. Ο Αρονόφκσι θα παρουσιάσει το «μητέρα!», μια ταινία τρόμου με την Τζένιφερ Λόρενς. Ο Κλούνεϊ θα δώσει το Suburbicon, κωμωδία-θρίλερ σε σενάριο των αδελφών Κοέν. Τέλος, ο Πέιν κάνει εμφάνιση με το Downsizing, σάτιρα με τον Ματ Ντέιμον να συρρικνώνεται στο μέγεθος ενός αλμυρού κράκερ.

Βεβαίως, καμιά από αυτές τις ταινίες, στις οποίες το φεστιβάλ του Τορόντο στηρίζει τις ελπίδες του για επάνοδο, δεν πρόκειται να παρουσιαστούν με γκαλά. Είτε επειδή έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν επίσημη πρεμιέρα σε άλλα φεστιβάλ, είτε επειδή θα συμμετάσχουν ενδεχομένως στο φεστιβάλ Telluride ή στη Βενετία.

Το φεστιβάλ ανοίγει στις 7 Σεπτεμβρίου και η αυλαία πέφτει δέκα μέρες μετά.