Η πικρή γεύση στο φινάλε μιας μεγάλης διοργάνωσης συνόδευσε για ακόμη μια φορά την εθνική πόλο ανδρών! Η ήττα στον μικρό τελικό από την Σερβία (8-11) στέρησε το χάλκινο μετάλλιο και η παρουσία στην 4άδα είναι ότι μένει από το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Ουσιαστική η τύχη του αγώνα… γράφτηκε από νωρίς. Πριν καν συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα, η Σερβία με γρήγορες επιθέσεις έπιασε στον ύπνο τους Έλληνες πολίστες και προηγήθηκε με 3-0! Το τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου ξύπνησε την εθνική που μείωσε σε 3-2 αλλά δεν ισοφάρισε και πάντα ήταν σε θέση «κυνηγού».

Οι έμπειροι Σέρβοι πήραν ξανά διαφορά τριών γκολ και επί της ουσίας απλά στην συνέχεια έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου και του σκορ. Η προβληματική ελληνική συμπεριφορά στον παίκτη παραπάνω ήταν επίσης κομβική για την ροή της αναμέτρησης αφού τις περισσότερες φορές αυτό το πλεονέκτημα πήγε… στον κουβά! Η 2η περίοδος για την Ελλάδα ήταν καταστροφική, αφού όπως στον ημιτελικό με την Ουγγαρία έτσι και τώρα το πρόβλημα στο γκολ… φώναζε από μακριά. Μόλις μια φορά σκόραρε με τον Γεννηδουνιά και δεν κατάφερε να μαζέψει το σκορ για να μπει ξανά δυνατά στην διεκδίκηση του μεταλλίου.

Τα 3 γκολ διαφοράς παρείχαν στους Σέρβους «μαξιλαράκι ασφαλείας» και όσο περνούσε η ώρα είχαν τα πάντα με το μέρος τους. Πάντως τα ψυχικά αποθέματα δεν εγκατέλειπαν τους παίκτες του Βλάχου που έδιναν τα πάντα ώστε αρχικά να μειώσουν και να μείνουν στο ματς. Στην 3η περίοδο η Ελλάδα έκανε το δικό της καλό παιχνίδι.

Βρήκε γκολ, έβγαλε άμυνες, αλλά είχε και γκίνια αφού κάποιες στιγμές ξανά το δοκάρι στέρησαν την ευκαιρία να κλείσει η «ψαλίδα» στο σκορ, ενώ από την άλλη σε 2 επιθέσεις οι Σέρβοι σκόραραν στο φινάλε των επιθέσεων και κρατούσαν το +3. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου η Σερβία σκόραρε, έφτασε την διαφορά στα 4 γκολ, η Ελλάδα απάντησε με… δοκάρι και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά.

Η εθνική δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο και η… στοιχειωμένη 4η θέση για άλλη μια φορά ήταν αυτή που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.

TA OKTAΛΕΠΤΑ: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Ποντικέας 1.

Σερβία: Ραντέλοβιτς 2, Πιέτλοβιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1.