«Για την κυβέρνηση εκτός από την καριέρα, και η αριστεία είναι χολέρα. Ακολουθούν ένα κατήφορο που οδηγεί την Παιδεία στην απαξίωση. Προτιμούν μια βαλκανική παρά μια ευρωπαϊκή Παιδεία. Είναι φανερό ότι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα» τόνισε επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ειδική αναφορά έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, που υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή. Εκτίμησε πως «σε τομείς όπως της Παιδείας, τα χειρότερα είναι μπροστά μας», καθώς, όπως είπε, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «επιλέγουν την Παιδεία ως τελευταίο σταθμό της ήττας τους», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε πάντως το αίτημα του Ποταμιού για αποβολή των φοιτητικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια, αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα της Σορβόνης, όπου οι φοιτητές έχουν αναλάβει τη διοίκηση τμημάτων του πανεπιστημίου από το κυλικείο ως τη βιβλιοθήκη ως προσωπικότητες και όχι ως οργανωμένα σύνολα, κάτι που απαγορεύεται ρητώς.

Στην ερώτηση εάν η όποια σύμπτωση απόψεων στην Παιδεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημαίνει και συμπόρευση με τη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αθώα του αίματος, όπως δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα πάντα για να μη διορθωθεί η Παιδεία, αλλά ευθύνονται και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ». Επίσης, στηλίτευσε, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, την κακή νομοθέτηση και την πρακτική των πολλών τροπολογιών χαρακτηρίζοντάς τες «ντροπή του συστήματος».

Ως προς την υπόθεση Γεωργίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε την παρουσία ενός μείγματος ακροδεξιών και ακροαριστερών που προσπαθούσαν να πιέσουν το δικαστήριο να καταδικάσει τον κ. Γεωργίου εντελώς προσχηματικά, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε αυτό το κλίμα μαζί με τις ακροδεξιές δυνάμεις της χώρας. «Τα στοιχεία μας πήγαν στα μνημόνια ή οι κλοπές και οι σπατάλες;» αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας «ότι αυτό όμως είναι το σενάριο που βολεύει το λαϊκισμό, ο οποίος υπάρχει σε όλα τα κόμματα». ‘Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, νομίζουν ότι ο εχθρός είναι αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Περηφανεύομαι, πάντως, επειδή στο Ποτάμι δεν υπάρχουν λαϊκιστές».