Ο Αρθούρος Σουριτζίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) στην εταιρεία Momentum Solar από τον Ιούνιο του 2010. Η Momentum Solar είναι μια ιδιωτική εταιρεία ηλιακής ενέργειας που εδρεύει στο Μέτατσεν του Νιου Τζέρσεϊ. Στόχος της εταιρείας είναι τα φωτοβολταϊκά να είναι προσιτά για τους πελάτες και παράλληλα φιλικά στο περιβάλλον.

Έλαβε το πτυχίο του στα Οικονομικά από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Μοντκλέρ. Ο πατέρας του Πέτρος Σουριτζίδης κατάγεται από την Ελευσίνα.

“Από μικρή ηλικία το ενδιαφέρον μου για τα οικονομικά ήταν μεγάλο, έτσι αποφάσισα να σπουδάσω πάνω σε αυτό το αντικείμενο και να ξεκινήσω μία καριέρα στη Wall Street. Αποφοίτησα την περίοδο της ύφεσης και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τον κλάδο της ενέργειας ο οποίος γνώριζε οικονομική ανάπτυξη” δήλωσε CEO της Momentum Solar.

Το Forbes συμπεριέλαβε τον Αρθούρο Σουριτζίδη στη λίστα με τους επιχειρηματίες “30 Under 30 Energy” για το 2017. Σύμφωνα με το Forbes, ο Αρθούρος Σουριτζίδης σε ηλικία μόλις 28 ετών κατάφερε να ξεχωρίσει στην κατηγορία “Πως τα καλύτερα μυαλά μπορούν να τροφοδοτήσουν τη χώρα μας”. Βοήθησε στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας στα 100 εκατ. δολάρια και κέρδισε το 50% της επιχείρησης.

“Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτήν τη λίστα ανάμεσα σε άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με την ενέργεια. Είναι μεγάλο βραβείο αυτό για εμένα που κατάφερα να το επιτύχω σε μία περίοδο που η ηλιακή ενέργεια δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Ανυπομονώ για μια πολυάσχολη και επιτυχημένη χρονιά για την επιχείρησή μας καθώς και για να ενημερωθούν και άλλοι για τη βιωσιμότητα” σημείωσε ο Αρθούρος Σουριτζίδης για τη διάκριση του.

Η Momentum Solar ιδρύθηκε το 2009 και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες φωτοβολταϊκών και μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες με περισσότερους από 450 υπαλλήλους.

 

ΠΗΓΗ: ellines.com