Ανεξέγκτη μαινεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα η οποία αναζωπυρώθηκε χθες, Σάββατο, ενώ είχε ξεσπάσει το πρωί της Παρασκευής. Το νησί παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Αραιοί, Μυλοπόταμος, Πιτσινιάνικα, Φράτσια και Καλοκαιρινές.

Στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΧθεςΣάββατο, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι υπήρξε πρόβλημα με την διαχείριση των εναέριων μέσων τονίζοντας ότι «παρακαλάμε να έρθουν». Από την πλευρά της η Πυροσβεστική διευκρίνισε «Τα εναέρια μέσα δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στο αεροδρόμιο των Κυθήρων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού. Ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε, αλλά σε διάφορα αεροδρόμια, ανάλογα με τον τύπο τους»,

Ο κ. Χαρχαλάκης απέδωσε την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο ότι «χάθηκε πάρα πολύς χρόνος στην αεροπυρόσβεση».

Την ίδια στιγμή, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητησε να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς.