Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο υδράργυρος πέφτει σταδιακά και από Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

Τρίτη 29-08-2017

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά ορεινά.

Από το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα ενταθούν και σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα) και τις Σποράδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση από τα βόρεια.

Τετάρτη 30-08-2017

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στο Αίγιο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

 

Πέμπτη 31-08-2017 και Παρασκευή 01-09-2017

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Πηγή: ΕΜΥ