Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίκαελ Σκίμπε:

«Είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες και να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμασταν. Πολλοί παίκτες δεν ήταν στην ίδια κατάσταση που ήταν στο τέλος της περασμένη σεζόν και στα ματς με Βέλγιο και Βοσνία. Οι παίκτες της Εσθονίας έπαιξαν αμυντικά. Είμαι στενοχωρημένοι όμως είμαστε και ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα στην Κύπρο. Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στην Κύπρο για αυτή την βοήθεια».

Για την έλλειψη δημιουργίας καλών φάσεων: «Στο πρώτο μέρος φτιάξαμε κάποιες φάσεις. Είχαμε μία καλή αριστερή πλευρά με Τζαβέλλα και Δώνη. Κάναμε κάποια καλά πράγματα στην επίθεση. Αρκετές διαγώνιες πάσες, καλή παρουσία σε όλο το ματς από τον Φορτούνη. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε κούραση και δεν είχαμε τόσο καλή απόδοση».

Για τις σκέψεις του ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο: «Έχουμε μόλις τρεις μέρες για τον αγώνα με το Βέλγιο. Προς το τέλος του ματς πολλοί παίκτες έβγαλαν κούραση. Έχουμε στον πάγκο αρκετούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Πρέπει την Κυριακή να παίξουμε καλύτερα από ό,τι σήμερα, αλλά να έχουμε υπόψιν μας ότι το Βέλγιο δεν θα παίξει τόσο αμυντικά όσο η σημερινή μας αντίπαλος και έτσι θα βρούμε περισσότερους χώρους».

Για το αν ο ίδιος βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα: «Φυσικά έκανα τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο επιθετικά όμως ήταν δύσκολο να βάλουμε γκολ όταν ο αντίπαλος παίζει τόσο αμυντικά. Ήταν καλύτερα να πάρουμε έναν βαθμό από το να χάναμε».

«Ο Παπαδόπουλος είχε κάποιον τραυματισμό και κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησε να γίνει αλλαγή. Ο Βέλλιος δεν παίζει τόσο συχνά στην Αγγλία και για αυτόν τον λόγο έβγαλε και αρκετή κούραση από ένα σημείο και μετά. Χρειαζόταν να γίνει αλλαγή τότε. Από την άλλη πλευρά η ομάδα πάλεψε και έδωσε την καρδιά της στο γήπεδο. Πρέπει όμως σίγουρα κόντρα στο Βέλγιο να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Για το αν επηρεάστηκαν παίκτες από μεταγραφικά σενάρια: «Δεν είναι πρόβλημα μόνο για την ομάδα μας, είναι για όλες τις ομάδες. Κάποιοι παίκτες της ομάδας μας σήμερα πήραν μεταγραφή. Όπως ο Μήτρογλου ή ο Καρνέζης όμως δεν πιστεύω πως τους δημιούργησε πρόβλημα αυτό. Είχαν κάποιο καλό συμβόλαιο και θα έχουν και τώρα. Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει κόντρα στο Βέλγιο και ειλικρινά να ξέρουν ότι καταθέτουν οι παίκτες την καρδιά τους στο γήπεδο. Παίξαμε επτά αγώνες χωρίς να έχουμε χάσει και καλώ τους φιλάθλους να μας στηρίξουν».

Για το αποτέλεσμα και το ματς κόντρα στο Βέλγιο: «Δεν είχαμε χώρο να παίξουμε πιο γρήγορα λόγω του τρόπου που έπαιζε η Εσθονία. Πιστεύω πως ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε παιχνίδι και πιστεύω πως κόντρα στο Βέλγιο θα είναι διαφορετικό ματς γιατί πρόκειται για πολύ πιο ποιοτική ομάδα που θα έρθει για παίξει ποδόσφαιρο. Είναι καλύτερα να παίρνεις έναν βαθμό από το να χάνεις».

Για πιθανές αλλαγές κόντρα στο Βέλγιο: «Ναι, ο Σωκράτης θα είναι πίσω. Ίσως και ο Μήτρογλου. Σίγουρα μας έλειψε σήμερα γιατί παίζει χρόνια σε πολύ ψηλό επίπεδο. Θα υπάρχουν σίγουρα 2-3 αλλαγές σε σχέση με σήμερα».