Ο Ιβάν Σαββίδης είχε βάλει στόχο τον ΔΟΛ και είχε βρεθεί κοντά στην απόκτησή του, αλλά τελικά πήρε τους τίτλους του «Έθνους» και της «Ημερησίας» έναντι 3.580.000 ευρώ. Και με άλλα 15.000.000 ευρώ πήρε από τον Φίλιππο Βρυώνη το σύνολο των μετοχών της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ, που ελέγχει το E-TV, ενώ με 5.000.000 ευρώ που έδωσε στον Πήγασο έχει πλέον το 19,63% του Mega. Ως υπερθεματιστής ήταν έτοιμος να πληρώσει 61.600.000 ευρώ για μία άδεια. Ο τελικός λογαριασμός ανήλθε σε 23.580.000 ευρώ με ισχυρές συμμετοχές στα media, ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος για την τηλεοπτική σύγκρουση.

Στα πρώην έντυπα του Πήγασου βρέθηκε η λύση του Δημήτρη Μάρη, συνεταίρου του Φώτη Μπόμπολα. Το στοίχημα ήταν η τηλεόραση, ειδικά από τη στιγμή που εισήλθε στο Mega ο Β. Μαρινάκης μέσω της συμμετοχής του ΔΟΛ.

Η συζήτηση με τον Φ. Βρυώνη για το E-TV ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού και δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Ο ιδιοκτήτης είχε τις αμφιβολίες του για την πώληση, όμως το ποσό των 15.000.000 ευρώ ήταν ικανοποιητικό. Η πώληση έγινε, με το ταμείο του καναλιού να έχει ένα ικανοποιητικό ποσό. H συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του E-TV στην Dimera Media investments υπεγράφη στις 11 Αυγούστου. Στις 17 Αυγούστου έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση του Mega, στην οποία ο εκπρόσωπος της Dimera ζήτησε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στις 21 Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία πώλησης των μετοχών του E-TV, που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της Dimera στο Mega στην κυπριακή εταιρεία Elenovo Ltd. Την 1η Ιανουαρίου 2018 ένας νέος ενημερωτικός σταθμός, που θα διάκειται φιλικά στην κυβέρνηση, θα είναι στον αέρα. Μεταξύ των προσώπων που θα βρεθούν στο κανάλι θα είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Φαίη Μαυραγάνη, ενώ οι άνθρωποι της Dimera χτύπησαν και την πόρτα ενός από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους της αγοράς.

typologies.gr