Η Ελλάδα θέλει όσο τίποτα να αποφύγει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται την ελάφρυνση χρέους.

Αυτό ακριβώς είναι και το βασικό σημείο στο οποίο κολλάνε οι διαπραγματεύσεις.

Με τη συμφωνία του Ιουνίου οι υπουργοί της Ευρωζώνης πήραν μικρά μέτρα ως προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά αυτά σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν και δεν καλύπτουν τις επιδιώξεις της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όσο πλησιάζουμε στον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και θα τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα εντείνονται.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει και αυτό με τη σειρά του την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζοντας πως πάσα κατεύθυνση πως στην τωρινή του κατάσταση δεν είναι βιώσιμο. Με βάση αυτό το ΔΝΤ ζητά επίμονα ευκολότερους δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα καθώς και ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων για την ελληνική οικονομία.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσφατα απέρριψε οποιαδήποτε κουβέντα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά πηγές του CNBC αναφέρουν πως το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στη Γερμανία.

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ